Agenda_2017.12.09 Kerstconcert

Zaterdag 9 december 2017, 19.00 uur
plaats: Fonteinkerk, Sterrenkroos 56, 8043 NX Zwolle (Stadshagen).

Het afgelopen jaar was voor het Britten een lustrumjaar: we bestaan 10 jaar. Dit hebben we al groots met u gevierd met een spetterend Spiegelconcert afgelopen april, maar we willen dit jaar eindigen met een al even spetterend en gezellig familie-Kerstconcert.

Bij dit concert vinden we het een eer en genoegen om u te laten zien en horen waar we het hele jaar druk mee bezig zijn. U kunt kennis nemen van onze leerlijn in ensemblespel, daar alle drie orkesten een proeve van hun kunnen zullen laten horen en zien. We hebben dit jaar een andere locatie, namelijk de Fonteinkerk in Stadshagen. Hier kunnen we veel gasten ontvangen en we gaan voor een volle kerk! We hebben vanwege het afsluiten van het lustrumjaar de toegangsprijzen extra laag gehouden en het bestuur van de Vrienden van het Britten en van de Benjamin Britten Orkesten bieden u dan ook met veel plezier na afloop een hapje en drankje aan. Zo bent u in de gelegenheid om elkaar, de musici, de artistiek leiders en de bestuursleden te ontmoeten. We hopen natuurlijk ook dat u hierin aanleiding ziet om ons werk te ondersteunen door Vriend of sponsor te worden. Wij vertellen u er graag meer over op 9 december!

Programma:

Het Edward Jeugdstrijkorkest zal onder leiding van hun artistiek leider Saron Houben enkele verrassende werken spelen. Zij hebben hier flink op geoefend en zijn trots op hun eigen vorderingen. Zij spelen met passie en plezier, wat ze zeker zullen uitdragen met hun spel.

Deze jonge kinderen worden gevormd door deze opleiding in muziek en begeleiding van hun prille talent. Zij dromen meestal van een promotie naar het Benjamin Jeugdstrijkorkest. 

 

Door uw komst en bijdrage helpt u hen hun dromen te verwezenlijken!

Het Benjamin Jeugdstrijkorkest zal onder leiding van hun artistiek leider Marco Ramirez hun best doen om de prestaties van afgelopen zomer, toen ze de eerste prijs wonnen op het Europees Festival voor de Jeugd, te evenaren.

Dit zullen zij doen met het spelen van werken van Dvorák (Sonatine), Bach (dubbel concert), de Turkse Mars (Mozart) en de Pizzicato Polka (Strauss).  Zij zullen u versteld doen staan van hun mogelijkheden! Ook  zij spelen met passie en plezier, wat ze zeker zullen uitdragen met hun spel. In dit orkest wordt hen de fijne kneepjes van het ensemblespel bijgebracht en hun talent verder doorontwikkeld.

Deze jonge kinderen worden gevormd door deze opleiding in muziek en begeleiding van hun  talent. Zij dromen meestal van een promotie naar het Britten Jeugdstrijkorkest. 

Door uw komst en bijdrage helpt u hun dromen te verwezenlijken!

Het Britten Jeugdstrijkorkest is bij het groter publiek wellicht meer bekend, daar zij vrijwel maandelijks een concert geven. Zij zullen onder leiding van hun artistiek leider Loes Visser, die de andere twee artistiek leiders ook begeleidt,  de sterren van de hemel spelen met hun verrassende programma.

Deze zeer getalenteerde jongeren, waarvan bijna 75% in de jong talentenklas zit van het conservatorium, hebben het motto: "spelen met passie en plezier" om zodoende steeds hoger te komen op de ladder van talentontwikkeling. Wij doen alles eraan om hen dat mogelijk te maken, zodat zij de "groten van de toekomst" kunnen worden.

Zij voeren een verrassend programma uit: de emotievolle filmmuziek van de componist Schnittke, de romantische Holberg Suite van Grieg, het mijmerende en ietwat melancholische lied van Irving Berlin (zang: Julia Snijder) en het verrassende stuk van Ernest Bloch (met Joshua Herwig, cello).  Al met al wordt het een verrassende avond.
Ook deze jonge mensen dromen van een professionele muziekcarrière.
Door uw komst en bijdrage helpt u hun dromen te verwezenlijken!

Kaartverkoop:

Vanwege de afsluiting van ons lustrumjaar hebben we de prijs van de kaartjes verlaagd: voor volwassenen € 7.50, voor jongeren t/m 26 jaar: €5.00.
U kunt kaartjes kopen via de website van het Britten en bij de ingang van de kerk.

Voor Vrienden geldt een speciale aanbieding:
Bronzen Vrienden krijgen 1 toegangskaartje gratis, Zilveren en Gouden Vrienden krijgen 2 toegangskaarten gratis.
Alle Vrienden mogen max. 3 introducé's meenemen voor €5.00 per persoon
Voor verkoop van Vriendenkaartjes: klik hier.

Neem uw vrienden en/of familie mee en laat hen meegenieten van jonge enthousiaste musici, die de groten van de toekomst worden!

Top