Agenda Britten Jeugd Strijkorkest 2019 – 2020

Zondag 16 februari, 14.30 uur
plaats: Theater Odeon Zwolle – Hemminkzaal 

Een bijzonder concert met baroklegende Ton Koopman. Vanaf het klavecimbel dirigeert Ton Koopman het Britten in muziek van Vivaldi, Bach, Locatelli en Biber. Met o.a. het concert voor 4 violen en strijkorkest van Vivaldi en de bewerking van dit concert door J.S.Bach voor 4 klavecimbels en strijkorkest. Ook met het 3e Brandenburgs Concert door leden van het Britten jeugd Strijkorkest en Britten allumni.

meer informatie

Vrijdag 13 maart 20120 16:30 uur
plaats: Stadkamer Zwolle, Zeven Alleetjes 1

Een Primeur! Een contrabasconcours voor jonge spelers van 12 t/m 18 jaar. Voor het eerst in Nederland door ons georganiseerd. De optredens van de deelnemers zijn openbaar en gratis toegankelijk. Aan het eind van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt. De officiële prijsuitreiking gebeurt op 19 april 2020 tijdens het winnaarsconcert in Theater de Spiegel waar de winnaar ook zal optreden als solist met het Britten jeugd Strijkorkest.

meer Informatie

 

Britten Concours 2020

Zaterdag 14 maart en zondag 15 maart, 9:30 uur
plaats: ArtEZ Conservatorium Zwolle, Aan de Stadsmuur 88

Het jaarlijkse Britten Concours, dit keer weer een vioolconcours. Jong talent uit heel Nederland van 10 t/m 18 jaar oud speelt voor een vakjury. Aan het einde van de dag worden de winnaars bekend gemaakt. De officiële prijsuitreiking vind plaats tijdens het Winnaarsconcert op 19 april 2020 in Theater de Spiegel. De optredens van de deelnemers duren tot ca 15:00 uur en zijn openbaar en gratis toegankelijk.

Meer informatie

Zaterdag 5 april 2020, 15:30 uur
plaats: Koloniekerk Willemsoord

Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaand van de Kolonie Willemsoord wordt heel 2020 feest gevierd in de Kolonie. Onderdeel van het feest is een concert van het Britten Jeugd Strijkorkest.

meer informatie

Zondag 19 april 2020, 15.00 uur (voorprogramma 14:30 uur)
plaats: Theater de Spiegel Zwolle, Spinhuisplein
m.m.v. Maria Milstein en Dana Zemtsov, winnaars Britten Concours 2020

Het winnaarsconcert van het Britten Concours waar de eerste prijs winnaars als solist op mogen treden met het Britten jeugd Strijkorkest. Gedeputeerde van Overijssel voor Cultuur, Roy de Witte, reikt de prijzen uit en na de pauze klinkt Mozart’s betoverende Sinfonia Concertante gespeeld door violiste Maria Milstein en altvioliste Dana Zemtsov en het Britten Jeugd Strijkorkest aangevuld met vier blazers. 

meer informatie

Zaterdag 6 juni, 19.00 uur (besloten)
plaats: Grote Kerk Zwolle
m.m.v. Maria Milstein – viool & Dana Zemtsov – altviool

De organisatie Kunst in de kamer bestaat 60 jaar. Dat lustrum wordt groots gevierd in Zwolle en het Britten jeugd Strijkorkest is uitgenodigd om de een concert te geven tijdens het lustrum. Leuk detail, Maria Milstein en Dana Zemtsov zijn beiden vaak opgetreden bij Kunst in de Kamer concerten.
Het lustrum is toegankelijk voor leden van Kunst in de Kamer kringen in Nederland. Kaarten zijn verkrijgbaar via de eigen Kunst in de Kamer kring.

 

Top