agenda_2017.04.01

Het Britten jeugdstrijkorkest bestaat dit jaar 10 jaar en geeft daarom een speciaal, groots concert in Theater de Spiegel. Een concert voor, door, en mét vrienden. Al tien jaar maken we samen muziek en werken we aan talentontwikkeling in de muziek in Oost Nederland. Dit heeft geleid tot bijzondere, hechte, (muzikale) en vaak onontbeerlijke vriendschappen. Met dit jubileumconcert wil Het Britten al deze vriendschappen vieren, samen met ons publiek dat we ook als vriend beschouwen.


Uiteraard zal ons jonge en sprankelende Britten Jeugd Strijkorkest de avond vullen met hun beste spel en prachtige muziek, o.a. het romantische Adagietto uit de 5e symfonie van Gustav Mahler, de optimistische Serenade voor strijkers van Antonin Dvorak en het opzwepende Danzón No.2 van de Mexicaanse componist Arturo Márquez.


Maar daarnaast gebeurt er nog veel meer. Zo zal bijvoorbeeld de samenstelling van het orkest variëren doordat bevriende musici ons jubileum komen meevieren. Bernadeta Astari, sopraan en grote vriendin van het Britten, komt de aria ‘Gli sguardi trattieni’ uit Orpheus en Eurydice van Gluck zingen!

Én de kersverse winnaars van Het Britten Concours 2017 zullen het publiek laten ervaren waarom de professionele jury hun talent en spel met de hoofdprijs beloonde.


Ook heel bijzonder is de lichtkunstenaar Chris Koolmees die in dit concert met ons samenwerkt en de concertzaal een levendige uitstraling zal geven. Zijn intrigerende lichtdesigns bewegen mee met de muziek omdat ze op innovatieve wijze gekoppeld zijn met de musici op het podium!
Met trots presenteren we jullie die avond in het voorprogramma v.a. 19.00 uur ook onze twee jongere orkesten: het Benjamin en het Edward Jeugdstrijkorkest. Zij zullen op verschillende plekken en manieren laten horen hoe mooi het kan klinken als (heel) jong strijktalent samenkomt.

Na het concert is er een "afterparty" voor alle gasten in de foyers van het Theater De Spiegel, waarbij de band "Roy P-Cat And The V8 Daddy's" het feest verder muzikaal inhoud zal geven.

Kortom, een rijk en feestelijk programma voor een spetterende avond vol vriendschap! Wij verwelkomen je graag op deze avond. Kaarten zijn online te reserveren of aan de kassa/entree direct verkrijgbaar.

Vrienden krijgen een separate uitnodiging per mail met kortingscode en/of vrijkaarten. (afh. van  soort Vriend)

Top