Agenda_2017.12.17

Zondag 17 december 2017, 15.00 uur
plaats: Theater de Voorveghter, Badhuisplein 3, 7772XA Hardenberg.

 

In dit gezellige theater met uitstekende horecakwaliteiten is het Britten al weer voor de 4e keer te gast. Het trouwe publiek zorgt steeds voor een warm welkom voor het orkest.
Dit jaar begeleidt het Britten een ander jong toptalent, namelijk de jonge talentvolle Nikola Meeuwsen (2002).

 

Nadat hij het derde pianoconcert van Rachmaninov met Vladimir Horowitz had beluisterd, wist Nikola Meeuwsen (2002) dat hij pianist wilde worden.Hij is een van Nederlands opvallendste jonge pianotalenten. In 2012 won hij het Steinway Concours in Amsterdam, waar hij ook de publieksprijs in de wacht sleepte. In 2014 won hij de eerste prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Nikola studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola waar hij sinds 2015 les krijgt van Enrico Pace.

Al meerdere keren heeft Nikola opgetreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ook was hij te beluisteren tijdens het Holland Festival 2015 (Beyond the Score, Boulez), in Festival Classique te Den Haag, het Circustheater in Scheveningen en in vele andere zalen verspreid over het hele land, waaronder de Concertboerderij van Rian de Waal. Met het Ciconia Consort speelde Nikola in vier steden in Nederland het eerste pianoconcert van Mozart en samen met de toen eveneens dertienjarige pianiste Peiting Xue het Concert voor twee piano’s. Dat Nikola beide concerten op een authentieke fortepiano heeft uitgevoerd, is een blijk van zijn grote veelzijdigheid.

 

Programma:
• Peter Warlock  (uit de Capriol Suite): Basse- Danse  en Pavane
• Ernest Bloch:                                           "Prayer" (from Jewish life No I), bewerking voor piano en cello
                                                                       met Joshua Herwig, cello
• Frédéric Chopin:                                     Pianoconcert no. 1 in e klein op.11  Allegro Maestoso
                                                                       solist: Nikola Meeuwsen, piano

PAUZE

• Alfred Schnittke:                                    Delen uit de Suite  van de filmmuziek ‘The Life-story of an unknown actor’
• Erving Berlin:                                          How deep is the ocean
                                                                      met Julia Snijder, zang
• Edward Grieg:                                         Holberg Suite  Op. 40

Voor een uitgebreide programmatoelichting ( in pdf) klikt u hier.

Kaartverkoop:
U kunt kaartjes kopen via de website van theater de Voorveghter.  

Voor Vrienden geldt een speciale korting: zij betalen slechts €12 per kaartje. Deze speciale prijs geldt ook voor maximaal 3 introducé's. Vrienden kunnen telefonisch hun kaartjes reserveren (0523-280330) of aan de kassa kopen. U dient wel uw naam en de kortingscode te vermelden die u via de Vriendennieuwsbrief heeft gekregen. Neem uw vrienden en/of familie mee en laat hen meegenieten van jonge enthousiaste musici, die de groten van de toekomst worden!

Top