Agenda_2018.02.10

Zaterdag 10 februari 2018, 14.00 - 15.00 uur.
plaats: Noorderkerk, Noordermarkt 44, 1015 NA Amsterdam

Het Britten is te gast met een kort concert met uitsluitend jong toptalent!

Nadat hij het derde pianoconcert van Rachmaninov met Vladimir Horowitz had beluisterd, wist Nikola Meeuwsen (2002) dat hij pianist wilde worden.Hij is een van Nederlands opvallendste jonge pianotalenten. In 2012 won hij het Steinway Concours in Amsterdam, waar hij ook de publieksprijs in de wacht sleepte. In 2014 won hij de eerste prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Nikola studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola waar hij sinds 2015 les krijgt van Enrico Pace.

Al meerdere keren heeft Nikola opgetreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ook was hij te beluisteren tijdens het Holland Festival 2015 (Beyond the Score, Boulez), in Festival Classique te Den Haag, het Circustheater in Scheveningen en in vele andere zalen verspreid over het hele land, waaronder de Concertboerderij van Rian de Waal. Met het Ciconia Consort speelde Nikola in vier steden in Nederland het eerste pianoconcert van Mozart en samen met de toen eveneens dertienjarige pianiste Peiting Xue het Concert voor twee piano’s. Dat Nikola beide concerten op een authentieke fortepiano heeft uitgevoerd, is een blijk van zijn grote veelzijdigheid.

 

Joshua Herwig begon op 5-jarige leeftijd met cello spelen bij Ester de Boer. Het heeft op jonge leeftijd les gehad van René Berman, Maria Hol. Vanaf 2013 zat hij achtereenvolgens in Jong Talentenklas aan het conservatorium bij Jeroen Den Herder in Rotterdam en bij Karlien Bartels in Zwolle. Thans volgt hij privélessen cello bij cellist Pamela Smits in Amsterdam.
Joshua volgde diverse masterclasses bij o.a. het Matangi kwartet en meestercellist Gavriel Lipkind. Hij won prijzen bij het Britten Concours, het Herman Krebbers Concours en het Prinses Christina Concours. Sinds 2011 speelt hij in het Britten Jeugd Strijkorkest waar hij thans aanvoerder is van de celli. Naast cello spelen houdt Joshua ook van componeren en arrangeren. Met cellist Job Huiskamp vormt hij het cello duo LimonCello waarmee hij klassieke muziek verbindt met andere muziekstijlen (jazz, rock en pop) en regelmatig optreedt

Viool spelen en zingen is iets waar Julia Snijder op jonge leeftijd mee is begonnen. In 2011 werd zij toegelaten bij het Nationaal Kinderkoor en studeerde ze zang bij Wilma ten Wolde. Een paar jaar later begon ze bij het Britten Jeugd Strijkorkest om haar viool spel nog beter te leren beheersen en om te genieten van alle prachtige muziek die er gespeeld wordt. Toen der tijds studeerde zij viool bij Sylvia van der Grinten. Naast zingen en viool spel en componeert Julia ook veel. Dit gaat van Sing and Songwriter muziek tot klassiek orkest repertoire. In 2016 bereikte ze met het stuk ‘Pantha Rhei’, de finale van de compositie wedstrijd van het NBE en ontving ze de koninklijke conservatorium prijs voor Jonge componisten. Op dit moment zit Julia in de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam en studeert ze jazz zang bij Humphrey Campbell.

 

 

Programma:
Edward Grieg:                                                          Holberg Suite Op. 40
Ernest Bloch:                                                            "Prayer" (from Jewish life No I),
                                                                                     bewerking voor piano en cello met Joshua Herwig, cello
Erving Berlin:                                                           How deep is the ocean
                                                                                     met Julia Snijder, zang
Alfred Schnittke:                                                      Delen uit de Suite van de filmmuziek ‘The Life-story of an unknown actor’
Frédéric Chopin:                                                      Pianoconcert no. 1 in e klein opus 11 Allegro Maestoso
                                                                                     solist: Nikola Meeuwsen, piano

Voor een uitgebreide programmatoelichting ( in pdf) klikt u hier.

Kaartverkoop:
Kaarten zijn online te koop via de website van Noorderkerk Concerten of vanaf 13.00 uur voorafgaand aan het concert bij de ingang van de kerk.

Vrienden van het Britten krijgen 10% korting. U krijgt hiervoor een code die u via het contactformulier kunt opvragen.

Top