agenda_2018.05.25

Vrijdag 25 mei 2018, 17.45 uur : benefietconcert/diner
plaats: Brasserie 'Waanders in de Broeren', Achter de Broeren 1-3, 8011 VA Zwolle.

In de mooiste boekhandel van Nederland wordt u deze bijzondere avond gastvrij ontvangen met een wijnproeverij, verzorgd door kwaliteitswijnhuis Henri Bloem. Dit zal plaatsvinden in de boekhandel zelf, daar de brasserie 'omgebouwd' wordt tot een sfeervolle dinerlocatie.  Omdat iet iedereen wijn wil drinken is er tevens een theeproeverij, verzorgd door 'de Eenhoorn', dé koffie- en theespecialist van Kampen. De bloemen op tafel worden verzorgd door Bloem &  Styling 'aan de zeven alleetjes'.

Na een kort welkomstwoord zal u een avond vol beleving ervaren. De aftrap begint met een kort concert van het voltallige Britten Jeugd Strijkorkest o.l.v. dirigent Loes Visser. Prof. Erik Scherder, bekend van TV (o.a. DWDD), zal u na het voorgerecht meenemen op een reis door ons brein, in klank en woord. Hierbij wordt hij ondersteund door onze eigen jonge talenten van Het Britten. Hij zal laten zien en beleven dat muziek een grote invloed heeft op het brein en op het intellectuele ontwikkelingsniveau van kinderen.

Het voortreffelijke 3-gangen diner wordt verzorgd door Stern, de bekende cateraar van Zwolle, zodat u niets tekort komt. Er is tijdens het diner voldoende gelegenheid om met uw disgenoten van gedachten te wisselen of bij te praten. Tussen de gangen door vinden muzikale intermezzo's plaats door onze "Britteners", zodat u met eigen oren kan horen hoe jong muzikaal talent zich kan ontwikkelen. 

Aan het einde van de avond, onder het genot van een kopje koffie, zal de boekhandel speciaal voor u haar deuren openen, zodat u lekker kunt rondneuzen, napraten en netwerken. De koffie wordt geflankeerd door een speciaal voor het Britten gemaakt 'Zwollenaartje' door patisserie Lindeboom. U zult tijdens dit laatste deel van de avond begeleid worden door de muzikale klanken van het Ragazzi kwintet, 5 jongens waarvan een deel voortkomt uit het Britten. Zij spelen cross-overs tussen klassiek en modern, o.a. Bach en de Beatles.  De avond eindigt tussen 22.30 en 23.00 uur.

PROGRAMMA

17.45 uur:
18.45 uur:
19.00 uur:

PROGRAMMA

Ontvangst met wijn- en theeproeverij
Welkomstwoord en kort concert door het voltallige Britten Jeugd Strijkorkest
Aanvang 3-gangen diner met na het voorgerecht een interactieve lezing van Professor Erik Scherder, muzikaal ondersteund door Het Britten (± 45 min).
hoofdgerecht
muzikaal intermezzo
dessert
muzikaal intermezzo
koffie met friandise

 

Dit is een afbeelding van de voorzijde en achterzijde van de flyer over deze avond.

Voor inzage in deze flyer en de kosten klikt u op één van deze foto's.

Om een indruk te krijgen wat u te wachten staat kunt u de korte video hieronder bekijken. Dit is een opname van Erik Scherder in het Concertgebouw te Amsterdam. Een dergelijke presentatie zal hij ook deze avond verzorgen, maar dan met begeleiding van onze jonge Britteners. De jongste solist deze avond is de 11-jarige violist Marcel Sutedja, een jongen 'die hartstikke blij wordt als hij viool speelt', zoals hij zelf zegt.

Aanmelden kan als volgt:
Telefonisch:      bij Elly Roodenburg, voorzitter St.Vrienden van het Britten: 038-4233905 / 06-51327257.
E-mail:               info@vriendenvanhetbritten.nl, bestuur@hetbritten.nl of via het contactformulier o.v.v. uw NAW-gegevens en e-mailadres

U komt toch ook? Bel gerust voor meer informatie!

Tijdens één van de muzikale intermezzo's zal tevens een veiling plaatsvinden van leuke dingen die u altijd al had willen hebben, maar ook kunt u bieden op een optreden van Limoncello, een cello duo dat kan spelen op uw verjaardag, tuinfeest, 25-jarig jubileum of wat dies meer zij. Zij spelen een cross-over van Bach tot de Beatles en alles daar tussenin. Uitermate geschikt voor een  ongedwongen samenzijn.

Ook kunt u bieden op een wat serieuzere optie t.w. een kwartet of sextet van Britteners (viool, atviool, cello, evt. contrabas) voor easy listening music. Dit geeft uw feestje nét dat cachet waar het misschien eerst aan ontbrak.

Wilt u uw grootse feest of bedrijfs/personeelsdag vervolmaken met een live concert van hoge kwaliteit, dan kunt u bieden op een concert van het voltallige Britten Jeugd Strijkorkest van ongeveer één uur. 

De opbrengst van de veiling is geheel bestemd voor het opleiden van de jonge musici van het Britten, door o.a. de leerzame ervaring van een (buitenlands) tournee, CD-opname of ondersteuning van het Brittenconcours. Voor inzien van de veilingkavels: klik hier

Deelname aan deze benefietavond is fiscaal aantrekkelijk, daar wij een een culturele ANBI instelling zijn. 

Dat betekent aftrek voor 125% voor particuliere en 150% voor zakelijke relaties. Kijk hiervoor op de site van de belastingdienst.

De hoofdsponsoren van deze benefietavond zijn:

Top