Agenda_2019.05.19

Zondag 19 mei 2019, 15.00 uur 
plaats: Zalencentrum de Hoofdhof, Kerkweg 26, 8024AN Zwolle-Berkum.

 

De Stichting Muziek met een + (Berkum, Zwolle) zorgt deze zondagmiddag samen met Het Britten voor een zeer verrassend programma, waarbij veel te horen, maar ook te zien valt. Dit keer muziek met dans van een professioneel danser: Raoul Dumas. Ook voor de jeugd is dit een belevenis en voor de prijs hoeft u het niet te laten. Neem uw (klein)kinderen met vriendjes en vriendinnetjes mee en geniet allen van een bijzondere middag.

 

De Stichting Muziek met een + heeft als doel om (vooral jonge) musici een podium te bieden waar zij zelf de inhoud van het programma met hun Plus bepalen, in een schitterende grote zaal. Zij wil het publiek meer
dan alleen een concert aanbieden.

Met de concerten wil de Stichting een ontmoeting tussen mensen in de wijk Berkum, Zwolle en
directe omgeving tot stand brengen. In de pauze van het concert wordt gratis een drankje verstrekt.
Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten. Door de gevarieerde concerten en de
Plus die ieder gezelschap invult wil de Stichting deze muzikale ontmoeting op de zondagmiddag nog
meer verlevendigen. Bovendien worden de concerten volledig georganiseerd en logistiek verzorgd met louter vrijwilligers, met name uit de wijk Berkum, maar ook uit Zwolle.

Programma Britten Strijkorkest met Raoul Dumas (dans).

Loes Visser staat altijd garant voor een verrassende programmering met haar jonge talentvolle musici. Dit keer heeft zij Raoul Dumas bereid gevonden samen met hen een bijzonder uitvoering te verzorgen. Dit zal het hart van de voorstelling zijn.
Het Britten en Dumas zullen een heuse Commedia dell’arte ten tonele brengen. De “Pucinella”.
Pucinella is een karakter/ personage uit de Commedia dell’ arte en een voorloper van onze Jan Klaassen. Zij is vol fantasie en zeer creatief.
Raoul  Dumas zal dans en muziek combineren met mime om het verhaal uit te beelden. De muziek ondersteunt de dans en de dans en mime maken de muziek beeldend voor het publiek. Doordat dus niet alleen het gehoor wordt aangesproken maar er juist ook veel te kijken valt, is het ook voor kinderen een bijzondere belevenis.

Over de muziek bij “Pucinella” is het volgende bekend:
In 1979 vond musicoloog Albert Dunning in Kasteel Twickel een manuscript met zes Concerti Armonici, concerten die tot dan toe waren toegeschreven aan Pergolesi. De handgeschreven inleiding was van graaf Unico van Wassenaer, de eigenaar van het kasteel. Na grondig onderzoek bleek dat deze graaf – een heel goed musicus – de componist was van de zes concerten. Sinds die vondst genieten de Concerti een grote populariteit. Violist Gijs Philip van Schaik heeft enkele melodieën uit deze concerten bewerkt tot een Suite Hollandaise.

Daarnaast zal Het Britten nog de Serenade voor strijkers van Edward Elgar, de Bohemian Rapsody van Freddy Mercury (arr. Ben de Ligt voor strijkorkest) vertolken. Tevens zal een winnaar van het Brittenconcours van 16 maart j.l.  haar opwachting maken.

Kaartverkoop:
U kunt kaartjes kopen via de website van Muziek met een + en bij de kassa aan de ingang.  De plaatsen zijn vrij.

Voor Vrienden geldt een 10% korting. Deze  prijs geldt ook voor 1 introducé.  Hiervoor kunt u een mail  sturen naar  muziekmeteenplus@gmail.com.  o.v.v. naam en postcode.  De kaartjes liggen dan voor u klaar bij de ingang van de zaal en U dient dan € 13.50 te voldoen. Jongeren tot 16 jr hebben GRATIS toegang!

 

Top